8.2.2021. 17:30
1
Austrijska vlada upozorila protiv putovanja u pokrajinu Tirol
Austrijska savezna vlada upozorila je u ponedjeljak protiv putovanja u austrijsku pokrajinu Tirol u jeku briga da je u njoj prisutna zaraznija varijanta koronavirusa prvi put uočena u Južnoj Africi.

Potez vlade u Beču uslijedio je nakon što je Tirol tokom dana sačinio listu mjera koje uključuju poziv ljudima da izbjegavaju putovanja koja nisu od ključnog značaja i prijedlog da pokažu negativni antigenski testovi prije korištenja ski liftova.

Nakon što je 165 slučajeva južnoafričke varijante virusa već potvrđeno u Tirolu, političari nekoliko dana raspravljaju da li su potrebne dodatne mjere u regiji. Tirol, koji graniči s Njemačkom, Italijom i Švicarskom, popularna je skijaška destinacija - iako hoteli i restorani trenurtno ostaju zatvoreni, što znači da te mjere nisu praktične za sviju osim uz lokalno stanovništvo.

Državni emiter programa ORF javio je kako je kancelar Sebastian Kurz izjavio da se sve mora učiniti "kako bi spriječilo i veće širenje tih mutacija  (virusa)"

Austrija je otvorila prodavnice, muzeje i frizerske salone u ponedjeljak nakon svog trećeg lockdowna, prenosi AP.

(Fena)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.