25.11.2015. 19:22
0
Ivo Sanader nakon izlaska iz zatvora: Politikom se više neću baviti
Ivo Sanader, nekadašnji čelnik HDZ-a i bivši hrvatski premijer, nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, u Remetincu, danas je izašao na slobodu, javlja Anadolu Agency (AA).

Po izlasku iz zatvora je istakao da je sretan što u Hrvatskoj postoje institucije koje su pokazale da je njegova strana upravu.

"Zadovoljan sam što u Hrvatskoj postoje instance koje su pokazale da smo mi u pravu. Nezadovoljan sam činjenicom da se ovako nešto može dogoditi u Hrvatskoj", rekao je Sanader.

Naglasio je da se ne namjerava više baviti politikom.

"Politiku neću komentirati, to je završena stvar. Imam nekoliko postupaka i potpuno ću se komentirati na te procese. Prema meni su bili korektni u zatvoru, bio sam i u Salsburgu, ovi naši ovdje poštuju standarde", kazao je Sanader.

Istakao je da stoji za svega što je govorio tokom suđenja.

"Ono što sam govorio u sudnici, iza toga stojim. U to vrijeme, kad sam dao ostavku, rekao sam da stranka ne ide dobro i da ćemo izgubiti izbore. To se i dogodilo. Najavio sam da ću se jače angažirati u stranci, sazvano je Predsjedništvo i izbačen sam iz stranke", kazao je Sanader.

Sanader je iz zatvora izašao bez jamčevine i bez mjera opreza.

Nakon što je jučer Ustavni sud na žalbu odvjetnika bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera donio odluku kako je bivšem premijeru Hrvatske neutemeljeno produžen istražni zatvor, Županijski sud u Zagrebu donio je odluku da se Sanader brani sa slobode.

Sanaderu nisu izrečene ni mjere opreza i vraća mu se pasoš, a na slobodu, nakon pune tri godine istražnog zatvora u Remetincu, izašao je nakon razduženja.

Vrhovni sud produžio je Sanaderu pritvor 30. septembra zbog afere Fimi Media u kojem je Sanader suokrivljenik zbog navodnog izvlačenja javnog novca preko istoimene tvrtke.

Sanader je uhićen u Austriji 2010, nakon čega je izručen Hrvatskoj.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.