26.11.2015. 18:32
0
Meron uslovno otpustio i Vladimira Lazarevića
Zvanično je potvrđeno da je Žalbeno vijeće Tribunala u Hagu prihvatilo zahtjev za uslovni otpust generala vojske Srbije Vladimira Lazarevića.

Odluku o njegovom puštanju potpisao je predsjednik Suda Teodor Meron.

Lazarević se doborovoljno predao Tribunalu 3. februara 2005. godine, nakon zvanične optužnice Tribunale za zločine na Kosovu.  Sud mu je izrekao kaznu od 15 godina zatvora.  Na kasniju žalbu odbrane kazna je smanjena za jednu godinu.

U februaru se trebalo navršiti deset godina od njegovog zatvorske presude, što je dvije trećine kazne, ali ga je Meron potpisao njegovo oslobađanje 3. decembra, što je dva mjeseca prije ispunjenja dvije trećine kazne.   

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.