28.11.2015. 18:17
0
Košarkaš izašao iz zatvora poslije četiri godine: Bulatović osuđen za silovanje maloljetnice
Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola Bulatović (44) izašao je u petak iz spuškog zatvora, gdje je izdržavao petogodišnju kaznu koju mu je izrekao beogradski sud za silovanje maloljetne S. N.
Kako “Pobjeda saznaje”, Bulatović je oko 16 sati napustio zatvor, nakon četiri godine i petnaest dana robije, jer su se stekli zakonski uslovi zbog apsolutne zastare.

U rješenju Osnovnog suda u Podgorici koji je bio nadležan da odluči o izvršavanju krivične sankcije, pozivaju se na član 128, stav 6 Krivičnog zakona u kojem se navodi da “zastarelost nastaje u svakom slučaju kada protekne dvostruko vrijeme koje se po zakonu traži za zastraelost izvršenja kazne”.

Bivši košarkaš uhapšen je 16. decembra 2011. godine u Dominikanskoj Republici po međunarodnoj potjernici Nacionalnog centralnog biroa Podgorica, piše Telegrf.rs.

Bulatović je 17. jula 2003. osuđen na pet godina zatvora odlukom Okružnog suda u Beogradu.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.