27.12.2015. 19:03
0
Nova godina na točkovima: Deda mrazovi na motociklima darivali decu u Novom Sadu
U Novom Sadu je u danas održana trinaesta humanitarna akcija „Moto Deda Mraz“ u organizaciji udruženja motorista „Apostoli“, „Horda“ i „Otpisani“. Bajkeri su tom prilikom posetili Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Dečju bolnicu i Svratište za decu ulice i podelili preko 800 paketića najmlađima.

Više hiljada Novosađana sa svojom decom dočekao je popularne Deda Mrazove na Trgu slobode. Najmlađi su želeli da sednu na motore i da se fotografišu sa bajkerima a oni su im davali poklone i slatkiše, javlja Anadolu Agency (AA).

Sandra Šteli PR udruženja „Apostoli“ kaže da je ova akcija svake godine postaje sve popularnija među stanovnicima glavnog grada Vojvodine.

„Ove godine je spremljeno preko 800 poklona. Za decu u bolnici je obezbeđeno 400 igračaka dok smo na gradskom trgu delili slatke paketiće. Dom u Veterniku i Svratište su dobili aktivne zvučnike“ izjavila je Šteli.

Predsednik moto kluba „Otpisani“ Jovan Marjanović – Vanjus kazao je za AA da se ideja rodila pre više od decenije kada se dete njihovog prijatelja iz kluba nalazilo u bolnici zbog leukemije.

„Akciju smo pokrenuli pre 13 godina mi bajkeri iz „Otpisanih“ iz Sremske Kamenice, kako bi obradovali mališane koji su praznike morali da provedu u Dečjoj bolnici. Tokom vremena akcija se omasovila a bajkeri u crvenom postale novogodišnje maskote grada. Osnovni motiv je osećaj da je čovek uradio nešto plemenito. Danas je moguće doći do više dece i to nam je najbažnije”, zaključio je Marjanović.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.