28.12.2015. 20:50
0
Zagreb: Prosvjed pred stanom predsjednice zbog netransparetnih izbora
Stotinjak građana okupilo se putem facebook grupe "Protiv Mosta i Domoljubne koalicije" pred stanom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović protiv, navodno, netransparentnih izbora. Prosvjede je nadzirala policija pojačana interventim policajcima, javlja Anadolu Agency (AA).

Slobodni novinar istraživač Domagoj Margetić, jedan od glavnih vođa prosvjeda, putem megafona poručio je ispred predsjedničinog stana u Baureovoj ulici kako će se od danas na ovom istom mjestu okupljati svaki dan točno u 18 sati.

Margetić je poručio kako će dolaziti sve dok Kolinda Grabar-Kitarović ne izađe razgovarati s okupljenim građanima.

Poruka upućena predsjednici jeste da je postizborni proces u Hrvatskoj bio netransparentan.

Prosvjednici između ostaloga zahtijevaju nove, transparentne izbore. Kažu kako na izborima svoje povjerenje nisu dali Mostu nezavisnih lista za kojega tvrde kako je prevario birače.

Istaknuli su transparente "Božo, prevarantu, nisi za ambulantu", "Tražimo reformu krivosuđa, jer želimo pravosuđe", "I grad Zagreb ima svog Sanadera" itd. 

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.