3.2.2016. 12:58
0
Joca Amsterdam osniva osuđeničku stranku
Sreten Jocić (53), poznatiji kao Joca Amsterdam, koji se nalazi na izdržavanju kazne zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš, osniva stranku koja će da učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima.
Prema saznanjima Alo, Jocićeva stranka će se zvati Srpska osuđenička stranka (SOL), a glavni program njegove partije biće borba za veća prava osuđenika.

- Jocić će u zatvoru da prikupi 10.000 potpisa, koliko je potrebno za osnivanje partije. To mu neće biti problem jer u srpskim zatvorima trenutno ima više od 10.000 zatvorenika. Cilj mu je da se njegova stranka bavi pravima robijaša kao što su obavezni uslovni otpust, socijalna pravda za osuđena lica, bolji tretman zatvorenika i njihovih porodica. Jociću je cilj i da se izbori za češće odlaske u takozvane ljubavne sobe, na šta zatvorenici imaju pravo jednom u tri mjeseca. Jocić je već angažovao tim koji radi na osnivanju stranke i sam će da finasira kampanju - kaže izvor blizak Jociću.

Kako saznajemo, Jocić se nada da će da osvoji 100.000 glasova na izborima koji treba da se održe na proljeće i da će da uđe u parlament, a procjenjuje da će da pregazi i neke „kombi partije“!

- Tačno je da moj klijent osniva stranku kojoj će isključivo biti cilj prava zatvorenih lica. On ne želi da se bori protiv sadašnje vlasti, niti da bude oponent nekoj partiji. Isključivo ide na socijalni program. Na osnivanje partije ga je potaklo iskustvo iz holandskog zatvora, u kojem su osuđena lica posjećivali politički funkcioneri - potvrdio je za „Alo!“ Dragoš Cukavac, advokat Sretena Jocića.

Cukavac nije mogao da precizira da li bi u slučaju prelaska cenzusa Jocić ušao sa nekim u koaliciju. 
- O tome će da razmišlja nakon izbora - zagonetan je Cukavac, koji uveliko piše program Jocićeve stranke.

(Alo rs./Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.