4.2.2016. 18:56
0
„Neće mene niko više maltretirati, pobila sam ih sve“
Suđenje glumici Teodori Viktorović (40), koja je 2. marta prošle godine u stanu u Mileševskoj 2 u Beogradu satarom ubila majku Ljiljanu (62) i baku Ivanku (91), nastavljeno je jučer svjedočenjem njenog nevjenčanog supruga Borislav Stamenkova.
Uprkos mogućnosti da ne svjedoči u postupku protiv svoje žene, on je opisao šta je vidio na dan dvostrukog ubistva.

- Noć prije ubistva bio sam u Novom Sadu s pozorištem, kasno sam se vratio, pa sam odmah legao da spavam i nisam saslušao šta je Teodora imala da mi kaže o svađi s majkom. Ujutru sam ustao, nahranio kćerku i odveo sina u vrtić. Teodora je bila u toaletu. Zatim sam izašao da prošetam psa, a kada sam se drugi put vratio u stan, čuo sam krike iz toaleta: „Neće mene niko više maltretirati, pobila sam ih sve!“ To je jedino što sam uspio da razumijem od onoga što mi je Teodora rekla. Pokušao sam da uđem u kupatilo, ali su vrata bila zaključana. Onda sam otišao u Ljiljaninu sobu i vidio je kako nepomično leži s velikom krvavom flekom preko lica. Odmah sam pozvao policiju - rekao je Stamenkov.
On je ispričao da su policajci na kraju provalili u toalet i oborili Teodoru jer se opirala.

- Majica joj je bila isprskana krvlju, pa sam mislio da je opet sebi presjekla vene jer je to radila i ranije. U kupatilu sam vidio praznu flašu votke i krvavu sataru u tuš-kabini - naveo je Teodorin suprug.

Muž optužene je naveo da u snu ne bi pomislio da bi Teodora počinila takav zločin, dodajući da bi prije vjerovao da bi to učinila njena majka.

- Teodoru je majka stalno vrijeđala i kinjila. Prigovarala joj je da ja narkomanka i alkoholičarka i govorila da nije dobra majka - istakao je on.

Za riječ se javila i optužena, koja je kroz plač istakla da je stan prepisala na djecu jer ne zna šta će da bude s njom i koliko će dugo da bude u zatvoru.

(Alo/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.