6.2.2016. 14:32
0
Predsjednica Hrvatske smijenila šefa tajne službe jer je prisluškivao njen razgovor sa Mamićem
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, razriješila je dužnosti direktora Sigurnosno - obavještajne agencije Dragana Lozančića i šefa Biroa za nacionalnu sigurnost Ivicu Panenića, prenosi novinska agencija Patria.

Kako je javio HRT, Kolinda Grabar Kitarović je Lozančiću lično saopštila da ne uživa njeno povjerenje i da je smijenjen zbog povrede Zakona o sigurnosno-obavještajnom sistemu.Napominje se, međutim, da nema objašnjenja na koji način je Lozančić povrijedio pomenuti zakon.

Panenić je smijenjen zbog, kako se navodi, neobezbjeđivanja sprovođenja poslova iz djelokruga tog biroa. O odlukama predsjednice izjasnit će se Vlada Hrvatske.

Mediji su prethodno nagađali da će Lozančić biti smijenjen zbog toga što nije upozorio Grabar Kitarović da kontaktira sa prisluškivanom osobom, a riječ je, kako navode, o fudbalskom menadžeru Zdravku Mamiću. S druge strane, on je o tome obavijestio Zorana Millanovića koji je tada bio premijer.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.