7.2.2016. 16:58
0
Novi Sad: Domaće pecivo za čovjekovog najboljeg prijatelja
U strogom centru Novog Sada, u Pašićevoj ulici, veliki crni pas rase njufaundlend po imenu Bela, svakodnevno dočekuje mušterije ispred pekare prilično neobičnog imena "Vaf", piše Anadolu Agency.

Da nije samo ime neobično, mušterije se uvere kad pogledaju asortiman peciva, jer je on isključivo namenjen četvoronošcima, najviše za pse, ali ima i zdrave hrane za mačke. Belina vlasnica Aleksandra Černovšek, koja je otvorila nesvakidašnju radnju zdrave hrane za čovekovog najboljeg prijatelja, navodi da ova pekara privlači mušterije s prostora cele bivše Jugoslavije. 

"Pre nekoliko godina posetili smo Nemačku i tamo smo videli slične prodavnice. Po povratku kući,  razgovarala sam s veterinarima i nutricionistima, i saznala sam da mnogi psi boluju od alergija i gastritisa zbog neadekvatne ishrane. Tada sam počela sama da pravim zdrave grickalice za našeg psa", priča Černovšek za Anadolu Agency. 

Vlasnica pekare kaže da je posle 22 godine rada u kancelariji shvatila da joj treba promena. Sa suprugom je odlučila da rizikuju i otvore prvu pekaru za pse. Otkako je nesvakidašnja pekara otvorena, u junu prošle godine, mušterija je sve više.

"Prodajemo keksiće od morske ribe, od goveđeg srca i jetre, od ćuretine, s jabukama, bundevom ili sa sirom. Na policama se mogu naći i mafini sa rogačem, rafaelo kuglice, dok se torte prave po porudžbini. Odskora se u ponudi nalaze i sušene pileće nogice i sušene svinjske uši i krekeri za mačke. Sve pripremam sama ručno. Koristim domaće sastojke bez konzervansa, proizvodim zdravu hranu po receptima koje sam sama osmislila. Slična pekara u regionu ne postoji", napominje Černovšek. 

U radnji kažu da grickalice koje se prodaju nisu obrok, već poslastica kako bi se životinje nagradile. Kao i u slučaju prodavnica gde pazare ljudi, i u ovoj specijalizovanoj pekari psi mogu da degustiraju proizvode kako bi izabrali onaj koji im se sviđa. 

"Ljudi su za sada zadovoljni i vraćaju se svaki dan. ‘Vaf’ ima i svoj facebook profil koji je popularan na prostoru bivše Jugoslavije i mnogi korisnici društvenih mreža se redovno javljaju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Bosanci su nas najviše šerovali po facebooku, i Sarajlije i Banjalučani nam dolaze stalno. Jednom prilikom došao je čovek iz Sarajeva, koji je tada poslovno boravio u Novom Sadu, jer ga je komšija zamolio da kupi grickalice za njegovog psa", priča Černovšek. 

Neretko navrate i starni turisti iz Britanije, Kine, Bugarske i Mađarske koji organizovano obilaze grad.

Aleksandra se još uvek seće engleske mušterija koja im je kazala da su posao pokrenuli u Londonu već bi bili milioneri, pošto tamo nema nečeg sličnog ovome. I da pekara za pse zaista može biti unosan posao, pokazuje i činjenica da je Aleksandra nedavno otvorila još jednu radnju, ali ovoga puta u Beogradu, iza Hrama Svetog Save. 

"Uverena sam da ne postoji nijedna druga životinja koja toliko može da voli čoveka kao pas. Bela se rodila pre godinu dana i pazimo je kao svoje dete. Ona je svaki dan sa mnom u pekari. Ima svoju činiju sa vodom ispred radnje gde dočekuje mušterije sa kojima se rado mazi. Psi naših kupaca ponekad znaju da budu ljubomorni na nju, ali sve se uvek završi bez problema", priča sa osmehom Aleksandra.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.