8.2.2016. 15:07
0
Pokrenuta nova istraga protiv Zdravka Mamića i drugih: Osumnjičeni da su oštetili Dinamo za 912.000 eura
USKOK je pokrenuo treću istragu protiv izvršnog predsjednika Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića, njegovog brata Zorana i sina Marija te još četvorice suosumnjičenika zbog sumnje da su Dinamo od 2007. godine oštetili za 70 milijuna kuna (912.000 eura), javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o trećoj istrazi protiv Zdravka Mamića, uz kojega su osumnjičeni i njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor Dinama Damir Vrbanović, te poduzetnici Igor Krota i Sandro Stipančić, te još jedna osoba. 

Kako se šest osoba koje su pod istragom već nalaze na slobodi uz plaćenu jamčevinu, USKOK za njih neće tražiti istražni zatvor.

Istraga je pokrenuta na temelju izvješća Ministarstva financija, a osumnjičene se tereti da su se udružili u zločinačku organizaciju kako bi preko firmi u inozemstvu izvukli novac od transfera igrača Dinama, čime su klub oštetili za 70 milijuna kuna (912.000 eura).

USKOK navodi kako se osnovano sumnja da je prvookrivljenik Zdravko Mamić kao izvršni dopredsjednik i član Uprave GNK Dinamo, u razdoblju od prosinca 2007. do prosinca 2015. godine, povezao u zločinačko udruženje ostale osumnjičene.

Zdravka Mamića i suosumnjičene tereti se za potpisivanje fiktivnih sporazuma između Dinama i poduzeća iz više zemalja za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača te ispostavljanje računa za takve nepostojeće usluge.

Povodom treće istrage koja je pokrenuta protiv njega, Zdravko Mamić za sutra je najvio press konferenciju u prostorijama GNK Dinama. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.