9.2.2016. 16:13
0
Policajac jurio lopova, zaustavio tramvaj, pa ženi vratio pare
Policajac Dejan Savić, uhvatio je sinoć razbojnika koji je uz prijetnju šarafcigerom oteo novac ženi u trafici.

Vraćajući se kući s posla u Zemunu, i to u civilu, policajac je oko 23 sata čuo zapomaganje žene koja je trčala Bulevarom kralja Aleksandra. 

Svi redom prolaznici su je izbjegavali za razliku od policajca koji je odmah prišao uplakanoj ženi, i predstavio joj se.

Kako saznajemo, žena je završavala smjenu u trafici kada joj je u objekat ušao muškarac sa šalom preko lica, zaprijetio, stavio šarafciger na vrat i uzeo joj veću količinu novca, piše Telegraf.

Samo što mu je prodavačica opisala razbojnika, Savić je ugledao čovjeka koji je odgovarao opisu. Razbojnik je u tom trenutku bio udaljen oko sto metara od njih i ulazio je u tramvaj. Policajac je izvadio službenu legitimaciju, na semaforu je prišao jednom automobilu, predstavio se vozaču i zamolio da sustignu jedan tramvaj.

Na raskrsnici Bulevara i Pop Stojanove ulice Savić je izašao iz automobila, sa službenom legitomaciji u ruci zaustavio je tramvaj i ušao u njega. Odmah je ugledao razbojnika, pretresao ga, pronašao šarafciger i but para. Izveo je napadača iz tramvaja, vezao ga, pozvao 192 i prodavačicu kojoj je vratio novac.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.