10.2.2016. 9:47
1
Detalji ubistva taksiste: Ilić je pod grlo taksiste stavio nož i preklao ga
Milan Petrović (19) i Milić Ilić (20), koji su zbog sumnje da su zaklali taksistu Čedomira Popovića (61) uhapšeni, priznali su krivicu na saslušanju, a inspektorima su opisali svaki detalj ovog zločina.

Policajci koji su ih saslušavali bili su šokirani njihovom hladnokrvnošću i mirnoćom dok su opisivali ubistvo.

– Na suvozačevm mjestu sedio je Milan Petrović, dok je iza vozača bio Milić ILić. Kad je taksista zaustavio taksimetar i dao račun, rekli su mu kroz smijeh da nemaju novca. On je insistirao da mu plate, a oni su nastavili da mu se smiju i da se šale na njegov račun. To se pretvorilo u svađu, a Ilić je u jednom trenutku pod grlo taksiste stavio nož i preklao ga – priča izvor iz istrage za beogradske medije.

Kada je vidio šta se dogodilo, Petrović je u strahu preskočio naslon sedišta i iz vozila izašao na zadnja desna vrata.

– Nakon što su pobjegli, neko vrijeme lutali su po ataru sela Zablaće, a potom se sakrili kod rođaka jednog od njih koji nije ni slutio šta se dogodilo. Pošto nisu imali novca za autobus, ujutru ih je taj čovjek dovezao u Šabac, gdje su ubrzo uhapšeni – priča izvor, pa dodaje:

– Ubio je čovjeka, a o tome je govorio kao da prepričava scenario nekog trećerazrednog filma. Ponašao se drsko, arogantno i ni u jednom trenutku nije pokazao kajanje zbog toga šta je uradio.

Kako Alo piše, Petrović je prvi uhapšen i sve je priznao. Rekao je i gdje se nož nalazi, ali i gdje se krije Ilić.

Prema pisanju ovog lista, njih dvojica su priznali ubistvo, ali su i rekli da su planirali da opljačkaju nekog taksistu, jer su dugovali novac zelenašu.

Inače, za poklojnog Čedomira i njegovu porodicu, svi imaju samo riječi hvale.

– To je jedna čestita i fina porodica. Vrijedni i fini ljudi tako da ne čudi što je veliki broj Šapčana došao da Čedu isprati –
kaže jedan od prijatelja za Blic, a njihova komšinica se nadovezuje:

- Čeda i njegova žena Zorica su vrijedni i pošteni ljudi. Iako je bio srčani bolesnik, trudio se da zaradi kako bi obezbijedio slodan život porodici. Dvoje djece, sin student a kćerka srednjoškolka, treba iškolovati. Zorica radi kao službenik u Zavodu za javno zdravlje, kako će sada sama, ne znam.

(Merima Druškić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.