10.2.2016. 13:44
0
Majka priznala: Znala sam da mi siluje dijete
"Znala sam... Lagala bih kad bih rekla da nisam. Dvije godine sam znala da to đubre od čovjeka siluje moje dijete, ali nisam smjela da prijavim. Tukao nas je stalno i prijetio da će nas sve pobiti...", držeći se za glavu, za Večernje novosti priča Žužana Farago (39) iz Lovćenca, čiji je nevjenčani suprug Danijel Dančo (40) godinama seksualno zlostavljao njenu maloljetnu kćerku H.F. (17).
Ni minulog vikenda, kada se desilo posljednje silovanje, majka nije imala hrabrosti da se obrati policiji. To su uradile Dančove polusestre. Čim im je djevojčica priznala šta se događa u kući, odmah su je odvele u stanicu.

H.F., inače učenica srednje Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, ispričala je kroz kakvu torturu je prolazila. Nikome nije o tome govorila, jer se bojala da će Danijel nauditi majci i braći. Poslije iskaza, djevojka je pregledana na Odjeljenju ginekologije u subotičkoj Opštoj bolnici i pošto su ustanovljene povrede, napasnik je priveden. Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici određen mu je pritvor do 48 sati.

"U vezi smo već 12 godina i svašta smo od njega preživeli", nastavlja majka Žužana. "Da se nešto događa primetila sam prije dvije godine kada sam išla na sezonski rad na branje malina. Jednom sam je iščupala od njega, ali je onda napao mene. Govorio je da ima pripremljen metak za sve nas ukoliko ikome išta kažem."

U protekle dvije godine Žužana je sa svoje troje djece živjela u kući Dančovog očuha u Lovćencu. Kao samohrana majka, korisnik je socijalne pomoći. Poslije prijave nasilja, Centar za socijalni rad je djecu smjestio na sigurno, a Žužana je počela da pakuje stvari, da ode iz kuće monstruma.

"Gdje ću otići ne znam, jer sam svoju porodičnu kuću u Malom Iđošu prodala da bih njemu dala. Sada nemamo ništa", kaže odmahujući glavom. "Sve je popio. Policija je pronašla oko 200 kilograma duhana koji je valjda preprodavao. Ni sama sad ne znam šta da radim, ali moram brinuti za djecu da ona budu dobro."
(Nezavisne/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.