26.2.2016. 16:23
0
Crna Gora: Policija zaplijenila 28 kilograma heriona vrijednosti 2 miliona eura
Pripadnici Uprave policije i Uprave carina Crne Gore zaplijenili su oko 28 kilograma heroina na graničnom prelazu Debeli brijeg, i pri tom uhapsili dva albanska državljanina. Vrijednost zaplijenjenog heroina se procjenjuje na dva miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici policije Crne Gore su sinoć na graničnom prelazu Debeli brijeg, u putničkom motornom vozilu, otkrili skoro 28 kilograma heroina, što je rekordna zapljena heroina u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Lica koja su prevozila heroin, čija vrijednost na narko tržištu iznosi preko dva miliona eura, sa namjerom da ga preko Crne Gore prokrijumčare u jednu zemlju Evropske unije, su lišena slobode", saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug su sinoć oko 20.20 časova, na graničnom prelazu Debeli Brijeg, na izlaznoj traci prema Republici Hrvatskoj, zaustavili vozilo marke „Peugeot“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije, E.A. star 36 godina, dok se na mjestu suvozača nalazio takođe albanski državljanin, A.M. star 29 godina, rečeno je iz Uprave policije.

"Carinski i policijski službenici su izvršili pretres vozila i uz pomoć specijalne kamere posumnjali na mogućnost pokušaja krijumčarenja droge. Specijalnim iglama, koje su namijenjene za takvu vrstu pregleda, u šupljini između motora i instrument table pronašli 39 pakovanja pravougaonog oblika, sa sadržajem tvrdo presovane praškaste materija tamno braon boje, za koju se posumnjalo da je opojna droga heroin", saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica, oko dva sata prije nego što je droga otkrivena na Debelom brijegu, iz Albanije ušla u Crnu Goru, u namjeri da heroin, radi dalje prodaje, prokrijumčare u Hrvatsku i dalje, ka jednoj zemlji Evropske unije", navedeno je iz Uprave policije Crne Gore. 

(Anadolu Agency) 
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.