18.3.2016. 21:48
0
"Srbija zbog Šešelja ne sarađuje sa Haškim tribunalom, a to je trebala činiti"
Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) i bivša hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić je ocijenila u petak u Splitu kako je zamrzavanje arbitražnog postupka o razgraničenju između Hrvatske i Slovenije korak ka ukidanju arbitražnog suda, prenosi Hina.

 "Ovo je samo jedan korak u dokidanju ovog arbitražnog suda i naravno da je moguće i potrebno ući odmah sa slovenskom stranom u razgovore o drugim mogućim načinima rješavanja pitanja hrvatsko-slovenske granice," rekla je Pusić komentirajući na zahtjev novinara u Splitu odluku Arbitražnog suda u petak o nastavku zamrzavanja odlučivanja u arbitražnom postupku između Hrvatske i Slovenije.

"Za sada vidim da nije potpuno okončan nego samo 'zamrznut' dok arbitri i neki novi arbitri, koji su se sada priključili, razmatraju cijelu situaciju," rekla je Pusić.

Na upit kako komentira mogući neodlazak Vojislava Šešelja na Haški sud prilikom izricanja presude, Pusić je rekla kako postoji obveza suradnje s Haškim sudom.

Dodala je kako  bi ona savjetovala i preporučakla svakoj zemlji da surađuje s Haškim sudom u skladu s pravilima "koja su prihvatili i potpisali."

"Mislim da to Srbija ovim potezom ne čini, a trebala bi činiti, a što se Hrvatske tiče mi smo svoj dio suradnje i posla sa sudom u Den Haagu odradili," rekla je Pusić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.