27.5.2016. 15:15
0
Šešelj: SRS podržava svaku saradnju Srbije i Rusije
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je kako stranka koju predvodi podržava svaki oblik saradnje aktuelne vlasti u Srbiji sa Rusijom, javlja Anadolu Agency.

Šešelj je na konferenciji za štampu, povodom jučerašnjeg sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Moskvi, rekao kako nema precizne informacije osnovnog razloga tog putovanja, ali da nema ništa protiv i podržava sve oblike saradnje sa Rusijom.

Kako je dodao, cilj SRS je da Srbija odustane od evropskih integracija i okrene se saradnji sa Rusijom i da podržava sve što može tome doprineti.  

Šešelj je rekao kako „vlast Mila Đukanovića u Crnoj Gori sve više, intenzivnije i besomučnije progoni srpski narod, a glavni pravac tog progona je preko Srpske pravoslavne crkve“.

Ustvrdio je kako Đukanović, crnogorski premijer, ima nameru da preotme sve crkve SPC i preda ih „lažnoj" crnogorskoj crkvi.

„Vlast u Beogradu ništa nije uradila da zaštiti crnogorske Srbe. Odnosi Srbije i Crne Gore ne mogu biti dobri dok se negiraju prava crnogorskih Srba i dok se oni progone. Srbija mora odlučno da stane u njihovu zaštitu“, dodao je vođa radikala. 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.