29.5.2016. 22:56
1
U Zagrebu ponovo osvanuo antisrpski grafit
Na zagrebačkoj Remizi osvanuli su novi uvredljivi grafiti koji pozivaju na nasilje nad Srbima. Fotografija jednog od njih objavljena je na Twitteru, a riječ je o grafitu na Falerovom šetalištu, na kojem piše: "Na proljeće kad procvjeta vrba, pravićemo paprikaš od Srba", prenosi Index.

Ovaj portal već je pisao o brojnim fašističkim grafitima koji su preplavili zagrebačku Trešnjevku.

"Neugodno sam se iznenadio kad sam vidio da mi je cijeli kvart išaran kukastim krstovima. Vjerujem da je to posljedica aktuelne politike", rekao je jedan Zagrepčanin i dodao kako su neki grafiti bili prebrisani, ali uprkos tome neprestano se pojavljuju novi.

Nepoznati vandali nedavno su išarali i spomenik žrtvama fašizma u zagrebačkom spomen-parku Dotrščina nacističkim i ustaškim simbolima.

(SRNA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.