27.6.2016. 13:35
0
Policajac iz Hrvatske ubio ženu zbog ljubavnih problema, dijete gledalo kako mu policajac ubija majku
Međimurska policija potvrdila je da je motiv strahovitog zločina i dvostrukog ubistva u Svetoj Mariji kod Preloga propala ljubavna veza.

U Svetoj Mariji, 46-godišnji policijski službenik, zbog narušenog ljubavnog odnosa, ubio je iz službenog pištolja svoju 52-godišnju partnerku Božicu M. iz Svete Marije, zaposlenu u Policijskoj upravi i njenu 39-godišnju nećakinju iz Hodošana. Ubica je već tri godine na bolovanju, zbog psihičhih problema, a ubijena Božica M. je bila računovođa u policiji.

Neposredno poslije počinjenog zločina ubicu su savladali i zadržali do dolaska policije, 35-godišnji Vladimir Pintar, policijski službenik Policijske stanice Prelog koji nije bio na dužnodsti i 38-godišnji građanin Mario Gašparić, njegov susjed.

"Strašno je to, svi smo u šoku. Čuli smo da ih je pratio i da je u automobilu kojim su se dovezle bilo i petogodišnje dijete", kaže jedan od mještana Svete Marije.

"Ovo je strašno, kao iz filmova strave. Sve se dogodilo usred bijela dana na ulici. Mogao je još neko da nastrada ni kriv ni dužan. Moglo je slučajno da naiđe i neko dijete. Nadam se samo da djeca iz okolnih kuća to nisu vidjela jer bi mogla imati traume do kraja života. Molim se za dječaka koji je gledao kako ostaje bez majke. Jadno dijete. Užas", rekao je izvor Jutarnjeg lista.

Policija istražuje da li je policajac na bolovanju smio da imati službeni pištolj.

(Jutarnji list)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.