26.7.2016. 22:50
1
Reis Rifat Fejzić: Gulenovo djelovanje u Crnoj Gori zanemarljivo, država treba pratiti njihov rad
Djelovanje grupe Fetullaha Gulena, koju turske vlasti optužuju za pokušaj puča, u Crnoj Gori je zanemarljivo, ali ta grupa ima jak uticaj u zemljama u okruženju, kazao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, javlja Anadolu Agency (AA).
Fejzić je u intervjuu za crnogorsku Alas televiziju kazao da članovi grupe Fetullaha Gulena moraju biti predmet praćenja u Crnoj Gori. 

"U Crnoj Gori, u Podgorici, oni održavaju kurs nekog stanog jezika, a u Rožajama funkcioniše studentski i dom za srednjoškolce. To nije ništa u poređenju s Albanijom gdje je njihov uticaj veoma jak kad je riječ o obrazovnim institucijama", kazao je Fejzić. 

On se nada da nadležni u Crnoj Gori, u ozbiljnoj državi, koja je pri tom kandidat za članstvo u NATO, pratiti njihovo djelovane. Fejzić je još kazao da ne vjeruje da te grupe mogu poremetiti odnose Crne Gore i Turske. 

Fejzić je, kao poznavalac prilika u Turskoj, kazao da postoji mnogo razloga da se ta zemlja destabilizuje, navodeći njen položaj, odnose Istoka i Zapada, kao i skori prestanak važenja mnogih ugovora na koje se obavezala prije sto godina. 

On je naglasio da je Turska zemlja koja je protivnik radiklanog islama svugdje u svijetu.

(Anadolu Agency)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.