10.8.2016. 19:15
0
Veliko nevrijeme u Istri: Crni oblaci dan pretvorili u noć
Snažne olujne ćelije u sklopu hladne fronte zahvatile su jutros dijelove zapadne obale Istre, naročito Poreštinu, prenosi novinska agencija Patria.

Osim vrlo velike grmljavinske aktivnosti, zabilježen je i silovit pljusak te za isturenije dijelove obale uvijek neugodan sjeverozapadnjak. Do 11 sati najjači udar vjetra zabilježen je u Poreču, a iznosio je čak 68 km/h. Izdvojimo i Dajlu (43 km/h) te Umag (40 km/h), piše Istramet.

Oko podne je zapadne dijelove Istre zahvatilo novo grmljavinsko nevrijeme. Najgore je bilo na području Novigrada.

U jednom trenutku dan se pretvorio u noć uz iznimno snažan olujni vjetar koji puše iz centra sistema u raznim smjerovima. Najviše kiše palo je u Dajli kraj Novigrada, čak 49 mm. Meteorološka stanica u Novoj Vasi zabilježila je 48 mm, a obilna kiša pala je i u dolini rijeke Mirne, do 40 mm. Na području Novigrada je 10 minuta padao grad.

U Rijeci pada obilna kiša praćena grmljavinom. Promjena vremena u obliku kiše i pljuskova stigla je i na kopno, ponajprije na sjeverozapadne djelove zemlje.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.