26.8.2016. 21:37
2
Naslov u Vučićevom tabloidu: Hrvatska hoće rat, priprema napad na zapadni dio Republike Srpske
"Dok zvanična Hrvatska sve učestalijim provokacijama očigledno pokušava da izazove rat sa Srbijom, Evropska unija i njeni zvaničnici sramno ćute... Zbog toga, kako Informer ekskluzivno saznaje, moguća je radikalna promena politike Srbije prema EU i Hrvatskoj", piše tabloid Informer blizak premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

"Od strašnih uvreda tipa "šaka jada" koje nisu viđene još od 1914. godine, pa do današnje ekstremne provokacije hapšenjem 10 građana Srbije, sve ukazuje da Hrvatska misli da može da isprovocira Srbiju i uvuče u rat, koji bi iskoristila za napad na zapadni deo Republike Srpske.

Obaveštajni podaci govore da hrvatske obaveštajne službe pripremaju "konačno rešenje" za izbacivanje Srba iz takozvanog "hrvatskog stomaka", kako Hrvati nazivaju zapadni deo RS", piše Informer.
 
Dalje se navodi da "Zagreb za svoju ekstremnu politiku očigledno ima podršku Evropske unije, jer čak ni ambasador EU u Beogradu Majkl Devenport nijednom rečju nije osudio pretnje hrvatskih ekstremista".
 
Autor teksta smatra da najveći problem EU i zapadnih sila jeste to što ne mogu da stave znak jednakosti između Srbije i Hrvatske, jer Srbija ne čini apsolutno ništa što bi dovelo do radikalizacije situacije u regionu.
 
Kako Informer ekskluzivno saznaje, za ponedeljak ujutro zakazan je sastanak premijera Aleksandra Vučića sa najbližim saradnicima. Na tom sastanku moguće je donošenje odluke o radikalnoj promeni politike Srbije prema EU i Republici Hrvatskoj", piše tabloid.
 
Informer se osvrnuo i na tekst objevljen u dnevnom listu "Danas" u kome se tvrdi da će izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister prilikom posjete Srbiji 22. septembra pričati o "Savamali", "žutoj patki", slobodi medija i ljudskim pravima i slobodama, "ali ne i o sve brutalnijoj ustaškoj agresiji na Srbiju", komentira Informer
 
"Ako je ovo tačno, redakcija Informera poziva premijera Aleksandra Vučića da prekine sve odnose sa Evropskom unijom i pošalje je u tri lepe...", zaključuje Informer.
 
(S.B./MErima Druškić)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.