30.9.2016. 21:00
0
Generalni direktor Turske radio-televizije u Skoplju: Dodatno jačati saradnju sa zemljama Balkana
Generalni direktor Turske radio-televizije (TRT) Senol Goka je tokom radne posjete Skoplju predstavnicima medijskih kuća s Balkana govorio o pokušaju državnog udara terorističke organizacije FETO 15. jula, naglasivši kako su i brojni građani u zemljama Balkana izišli na ulice kako bi se solidarisali s Turskom i njenim narodom nakon pokušaja puča u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je također da je Turska tokom pokušaja puča prebrodila veliku krizu.

"Znam da su, ne samo oni koji žive u Turskoj, nego i ljudi na ovim prostorima imali hrabrost i snagu da koliko i mi legnu pod one tenkove", rekao je Goka.

Naglasio je kako je jedan od razloga njegove posjete i dodatno jačanje saradnje sa zemljama regiona.

"U tom smislu, Albanci, Makedonci, Čerkezi, Bošnjaci i sve etničke grupe i narodi koji se nalaze na ovim prostorima, svi zajedno jačaju međusobne odnose, a dijele i zajednički način života i zajedničku kulturu", kazao je Goka.

Dodao je kako se upravo zbog snažnih odnosa zemalja regiona narodi u ovom dijelu svijeta suosjećaju kada se desi nešto loše u bilo kojoj od zemalja regiona.

Podsjetio je također kako su i brojni građani u zemljama Balkana izišli na ulice kako bi se solidarisali s Turskom nakon pokušaja puča u toj zemlji.

Generalni direktor Turske radio-televizije je na kraju predstavnike medija s Balkana upoznao s kanalima TRT-a te ih pozvao na seminar koji će se u narednom periodu održati u Antaliji.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.