17.1.2017. 21:50
2
Jednomjesečni pritvor Srbinu zbog četiri ''S'' na jakni
Osnovni sud u Prizrenu odredio je jednomjesečni pritvor Branimiru Gligorijeviću iz sela Novake jer je nosio maskirnu jaknu sa oznakom četiri "S".


"Nije mi jasno zašto je moj sin uhapšen. U Prizren je otišao da nabavi namirnice i da pomogne nešto u Hramu Svetog Đorđa", rekao je Srni Branimirov otac Branko Gligorijević. 

On je uvjeren da hapšenje njegovog sina ima veze sa potjernicom i hapšenjem bivšeg pripadnika terorističke Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja. 

Advokat Živojin Jokanović rekao je Srni da je najavio žalbu Apelacionom sudu, navodeći da je kazna zatvora za krivično djelo koje se stavlja na teret njegovom klijentu od novčane do godinu dana zatvora. 

On je ocijenio da je neprihvatljivo uhapsiti Srbina zato što je nosio jaknu sa četiri slova "S" i istakao da se Srbima na Kosmetu "ne piše dobro". 

Jokanović kaže da je ubijeđen da će Gligorijević - jedan od petnaestak povratnika u selo Novake kod Prizrena, biti oslobođen. 

Branimir Gligorijević je otac dvoje djece i zaposlen je u lokalnoj ambulanti kao medicinski tehničar. 

U selu Novake je do 1999. godine živjelo 500 Srba, a sada ih je manje od 20 i među njima je samo dvoje djece.

(SRNA)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.