21.2.2017. 15:38
0
Bivšu Miss Jugoslavije deložiraju iz kuće
U Tribunju kod Šibenika je u toku deložacija porodice Anite Kovač, bivše Miss Jugoslavije i supruge pjevača Mate Miše Kovača.

Pred kućom, iz koje moraju iseliti, nalazi se desetak policajaca, a Anita Kovač nije izlazila pred novinare. Nezvanično se saznaje da je bolesna, piše Šibenik.in.

Kuća je predmet spora između porodice Anite Kovač, Reiffeisen zadruge, jednog italijanskog državljanina koji je pokrenuo postupak te porodice Grbeš iz Zagreba koji su u međuvremenu postali vlasnici kuće. Zbog toga se Anita Kovač i njezin sadašnji suprug Vinko Gulin danas trebaju iseliti iz kuće.

Ispred kuće i restorana u sklopu nekretnine tri su policijska kombija. Kuća je ograđena policijskom trakom, a pred nju su došla kola Hitne pomoći. Trenutno se iznose stvari iz kuće.

Kako nam ispričao Vinko Gulin, Italijan i Anita potpisali su ugovor o kupoprodaji vanjskog šanka ispred kuće u Tribunju. Anita je njemu ostala dužna novac i on je preko svoje firme Old Collections pokrenuo postupak.

Advokat Doris Košta tvrdi da njegova firma nikada nije postojala te da je cijeli postupak zato nevažeći. Zbog toga je najavila pokretanje postupak protiv advokata italijanskog državljanina i javne bilježnice zbog manipulacije zakonom jer, kako tvrdi, italijanska firma Old Collections koja je pokrenula postupak, nije pravna osoba. Košta kaže da je kuća prodana za 1,1 milion kuna (250.000 KM), a procjenjena je na 480.000 evra.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.