23.3.2017. 19:02
1
Vučić: Šta da odgovorim majkama koje su izgubile djecu, bolje je da šutim
Komentarišući najavu Udruženja Majki enklava Srebrenica i Žepa da će ponovo tužiti Srbiju za genocid, premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Rumi da će Srbija umjeti da daje umjerene i racionalne odgovore, ali da istovremeno sačuva nacionalne i državne interese, javljaju srbijanski mediji, prenosi “Patria”

Šta god bih odgovarao majkama koje su izgubile svoju djecu, bio bih u nemogućoj poziciji, zato je bolje i lakše da ništa ne odgovaram – rekao je Vučić novinarima.
Kaže da je jasno kakva je bila uloga Srbije, a da je sada još jasnije kakva je danas pozicija Srbije po tom pitanju.

– Mi ćemo uvijek umjeti da, brinući o interesima Bošnjaka u Srbiji, ali i Srba i Bošnjaka i Hrvata u BiH, dajemo umjerene i racionalne odgovore, ali istovremeno da sačuvamo nacionalne interese Srba i državne interese Republike Srbije – rekao je Vučić.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.