24.3.2017. 22:45
0
U Makedoniji nastavljeni protesti protiv ''tiranske platforme''
U Skoplju su i večeras održani protesti protiv platforme albanskih političkih stranaka, takozvane tiranske platforme, a okupljenim građanima pridružili su se i građevinski radnici.

Pristalice građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" ponovile su svoje zahtjeve - bezuslovno odbacivanje "tiranske platforme" i očuvanje jedinstvene Makedonije. 

Bogdan Ilievski, jedan od organizatora, izrazio je zadovoljstvo što svakog dana sve više Makedonaca izlazi na ulicu kako bi poručili da ne daju državu, ime, zastavu, jezik, himnu, grb Makedonije. 

"Izlazimo da odbranimo ono što je naše", poručio je Ilievski. 

Etnomuzikolog Ivona Opetčeska Tatarčevska pozvala je političke lidere da prestanu da obmanjuju narod, da izađu pred građane i pojasne šta su se dogovarali sve vrijeme. 

Protesti u Skoplju počeli su nakon što je lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski optužio SDSM i njihovog lidera Zorana Zaeva da zajedno sa albanskim političkim formacijama pripremaju redefinisanje Makedonije i pozvao građane da se uključe u obrani države. 

Vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji održani su krajem prošle godine, ni tri i po mjeseca od tih izbora zemlja nema ni vladu, ni predsjednika parlamenta. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.