11.4.2017. 22:15
8
Pogledajte kako izgleda Zukorlićev dvorac koji je kupio za 850.000 eura
Muamer Zukorlić sakupio je 850.000 eura za dvorac u Švedskoj. Ta građevina, koja je, kako saznaje “Alo!”, plaćena u petak, biće korištena za potrebe Bošnjačke nacionalne fondacije.

Naime, Bošnjačka nacionalna fondacija, čiji je osnivač bivši muftija, a sadašnji narodni poslanik u Srbiji Muamer Zukorlić, još u maju 2015. potpisala je ugovor o kupovini dvorca Helenholm u Malmeu za potrebe Bošnjaka u dijaspori i od tada je počelo prikupljanje priloga i donacija. Održano je na stotine dobrotvornih skupova i večera, a sve su bile pod pokroviteljstvom Muamera Zukorlića.

Zukorlić za “Alo!“ kaže da je zadovoljan što je pomogao da se sakupi novac i da je jedan takav objekat bio neophodan Bošnjacima.

“Drago mi je što sam pomogao da dvorac bude kupljen. Taj objekat biće svojevrsni bošnjački kulturni centar u kojem će se održavati programi od značaja za očuvanje i unapređenje bošnjačkog nacionalnog identiteta. To su kulturni, obrazovni i razni drugi projekti, koji će doprinositi tom cilju. To je veoma važno jer je bošnjačka dijaspora u Skandinaviji veoma brojna i sada će ovim dobiti elitni prostor u kojem će se ti programi realizovati na najbolji mogući način”, naveo je on.



I Elvir Bajraktarević, koordinator projekta, uveren je da će taj objekat biti veoma koristan Bošnjacima.

“Želim da iskažem veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog vakufskog dobra. Želim da kažem iskreno hvala i zamolim Allaha da podari svako dobro dunjaluka i ahireta braći i sestrama muslimanima iz Sandžaka, Bosne, Njemačke, Austrije, Švicarske, Holandije, Luksemburga, Francuske, Danske, Švedske, Norveške, Italije, Amerike, Hrvatske i mnogim drugima koji su pomogli”, kazao je Bajraktarević i pozvao sve Bošnjake “da zijarete svoj objekat u Švedskoj u Malmeu”.

(Merima Druškić)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.