26.4.2017. 17:25
0
Pendeš na otvaranju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođena državnom ministricom odbrane Marinom Pendeš, prisustvovala je otvaranju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i Konferenciji - ASDA 2017. u Spaladium areni u Splitu.

Otvorenju su, poredu ostalih visokih zvanica, prisustvovali i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević, s kojima je ministrica Pendeš imala susret prilikom pokazne vježbe, koje je održana nakon otvaranja izložbe.

Pored delegacije Ministarstva odbrane BiH, ceremoniji je prisustvovao veliki broj stranih delegacija i visokih dužnosnika zaduženih za odbrambeni sektor i opremanje vlastitih oružanih snaga. Učešće na ASDA-i 2017. prijavio je 131 izlagač naoružanja i vojne opreme, kao i 33 strane delegacije visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Nakon otvaranja, delegacija MO i OS BiH je obišla izložbeni prostor, nakon čega je u kasarni ''Sveti Nikola'' prisustvovala pokaznoj vojnoj vježbi, na kojoj su učestvovali pripadnici Hrvatske ratne mornarice,  Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protivzračne odbrane, Komande specijalnih snaga, kao i pripadnici Zračnih snaga Ratne mornarice SAD-a s avionima F-16 i helikopterom MH-60 Sea Hawk.

Predviđeno je da, u sklopu izložbe ASDA, ministrica Pendeš s delegacijom MO i OS BiH održi i bilateralni sastanak s ministrom odbrane Hrvatske Krstičevićem i najvišim predstavnicima MORH-a i OSRH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.