27.4.2017. 18:09
0
Dačić: Beograd će nastaviti da traži pravdu za srpske žrtve
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je kao sramnu odluku francuskog suda da ne izruči Srbiji bivšeg vođu terorističke OVK Ramuša Haradinaja, i poručio da će Beograd nastaviti da traži pravdu za srpske žrtve "na svakom mjestu i od svakoga".

"Odluka francuskog suda o Haradinaju predstavlja primer kako politika utiče na pravosuđe i kako postoje dvostruki standardi i kada je reč o žrtvama. Ovim se daje jasna poruka da ubijanje Srba nije kažnjivo. Da je neki Srbin bio uhapšen, da li bi bio odbijen zahtev za izručenje Kosovu?", naveo je Dačić u pisanoj izjavi. 

On je istakao da je Srbija dužna da traži pravdu za srpske žrtve "jer su one valjda vredne kao i sve druge" i da će to "tražiti na svakom mestu i od svakog", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

"Ovakva sramna odluka će ostaviti posledice na naše odnose sa Francuskom. Francuski generali iz Prvog svetskog rata bi se stideli ovakve odluke Francuske", rekao je Dačić. 

Apelacioni sud u Kolmaru odbio je danas zahtjev za izručenje bivšeg vođe terorističke OVK Ramuša Haradinaja Srbiji, koga Beograd optužuje za ratne zločine na Kosovu i Metohiji.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.