2.7.2017. 22:16
0
Srbija: Mrtva beba pronađena na deponiji
U pogonu za odvajanje otpada Regionalne deponije “Duboko” kod Užica u Srbiji, u gomili smeća, juče je pronađeno mrtvo novorođenče ženskog spola.

Prema saznanjima “Blica” u subotu u popodnevnim satima, radnici deponije primijetili su kako trakom za selekciju otpada prolazi nogavica od stare trenerke iz koje vire – dječje nogice…

Na lice mjesta su izašli policija i hitna pomoć, nogavica je razrezana i u njoj je zatečen jeziv prizor mrtve, nedavno rođene djevojčice.

Beba je, kako se sumnja ugušena, a prema nezvaničnim informacijama na deponiju je dospijela kamionom koji je juče dovezao smeće iz Bajine Bašte.

“Pretpostavka je da je bebu ugušila majka, jer je uočeno da je pučana vrpca nestručno presječena. Novorođenče je zatečeno otvorenih očiju što znači da se borilo za vazduh”, priča izvor “Blica”.

Još uvijek nije poznato ko su roditelji nesretnog djeteta, a naložena je obdukcija koja bi trebalo da pruži odgovor kako je dijete preminulo i koliko je staro.

Beba se nalazila zamotana u nogavici trenerke sa steznikom, a glava joj je bila okrenuta nadole.

Beba je u smeću koje je juče kamionom dovezeno iz Bajine Bašte.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.