16.7.2017. 17:00
0
Preminuo M.I. koji je teško povrijeđen prilikom požara tehnološkog otpada u fabrici u Lučanima
Radnik Fabrike "Milan Blagojević-namenska" čiji su inicijali M.I. /55/, koji je teško povrijeđen prilikom požara tehnološkog otpada u fabrici u Lučanima, preminuo je u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković izrazili su saučešće porodici preminulog radnika. 

Vulin je danas naredio da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u svim fabrikama odbrambene industrije i nadzor mjera protivpožarne i bezbjednosne zaštite na radu. 

On je ranije danas u Fabrici u Lučanima razgovarao sa predstavnicima komisije koja se bavi utvrđivanjem uzroka i okolnosti nesreće, a potom se sastao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata. 

U požaru u Fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, koji je izbio u petak, 14. jula, uveče, povrijeđena su dva radnika. Oni su zadobili opekotine i prevezeni su u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.