12.8.2017. 14:25
0
Slovenske turiste u Starigradu napali sjekirom i željeznim šipkama
Četiri slovenska turista iz Hrvatske su ponijela vrlo neugodna iskustva nakon što ih je vlasnica apartmana u Starigradu kod Paklenice odmah po dolasku izbacila iz smještaja pod optužbom da su prebučni.

Dok su odlazili, na parkingu su ih mještani napali sjekirom i željeznim šipkama.

Odmah ih izbacila i tražila 25 eura za čišćenje apartmana

Slovenski mediji javljaju kako su četiri mlada Slovenca iz Maribora doživjela pravu noćnu moru, a posljednju riječ o incidentu imat će hrvatska policija koja provodi istragu.

Naime, vlasnica apartmana iz Starigrada odmah je po dolasku optužila Slovence da su preglasni te je od njih tražila da odmah napuste njen smještaj, plate jednodnevni najam i još 25 eura za usluge čišćenja apartmana. Slovenci tvrde da u tako kratkom roku nisu mogli zaprljati apartman te kako je vlasnica apartmana zapravo prodala apartman dva puta i odlučila ih izbaciti bez pravog povoda, piše “Index“.

Zadarska policija: Kriminalistička istraga je u toku


Nakon pregovara o plaćanju na parkingu apartmana, došla su dva mještanina sa sjekirama i palicama te su oštetili automobil slovenskih turista.

“Kriminalistička istraga je u toku, i dalje intenzivno tragamo za počiniocima ovog djela. Radi se za sada o krivičnom djelu oštećenja tuđe imovine, ali cijeli događaj moći ćemo okvalificirati tek kada završimo istragu”, rekao je za Index Žodan Elis, portparol Policijske uprave u Zadru.

Za slovenske medije vlasnica apartmana tvrdi kako ne želi o tome raspravljati jer ona nije kriva, već slovenski turisti koji su glasno slušali glazbu, plesali, skakali i vikali smetajući ostalim turistima u kući.

Na sramotu Slovenije

“Tim njihovim ponašanjem može se samo sramiti i čitava vaša država. Nemojte me više zvati zbog ovoga”, rekla je vlasnica apartmana za 24ur dodajući da je ponašanje slovenskih turista prijavila policiji. Zadarska policija tvrdi kako tog dana nisu imali nikakvih dojava vezanih uz nedolično ponašanje slovenskih turista.

“Svako ima svoju stranu priče, ali činjenica je da se takvi nesporazumi jednostavno ne mogu rješavati sjekirom”, ističe se u članku na slovenskom portalu Siol.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.