16.8.2017. 11:51
0
Nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću
U Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je nastavljeno suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji se brani sa slobode.

Tročlano međunarodno sudsko vijeće počelo je s ponovnim ispitivanjem centralnog svjedoka tužiteljstva Ise Mustafe, koji je u prvostupanjskom postupku povezao Ivanovića s ubojstvom grupe Albanaca u južnom dijelu Kosovske Mitrovice tijekom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Ivanović je u prvostupanjskom postupku osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin tijekom 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici, da bi nakon žalbe njegovih branitelja, Apelacijski sud u Prištini poništio presudu i suđenje vratio na početak.

Nakon odluke Apelacionog suda, Ivanoviću je omogućeno da bude u kućnom pritvoru, a potom da se u nastavku suđenja brani sa slobode.

Pred početak suđenja, Ivanović je kazao da očekuje da ovaj dio procesa protekne mnogo brže nego prethodni, da neće biti mučan kao onaj ranije i da na kraju očekuje pravičnu i pravednu presudu, prenosi Tanjug.

"Sa pomenutim zločinima nemam nikakve veze", istaknuo je Ivanović i naveo da očekuje oslobađajuću presudu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.