23.8.2017. 10:25
1
Govedarica-Vučić: Dijalog i traženje rješenja nemaju alternativu
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica razgovarao je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem je prenio svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj.

Govedarica je naglasio da je Republici Srpskoj danas potrebna jedna moderna nacionalna politika koja definiše odgovornost prema sopstvenom narodu u kojoj moraju biti poraženi "prljavi interesi bilo kojih političkih partija“, saopćeno je iz SDS-a.

-Jedna od osnovnih odlika takve politike treba da bude ekonomski napredak kako bi se poboljšao standard građana i zaustavio odliv stanovništva - istakao je Govedarica.

Vučić i Govedarica su se saglasili da je "protekli vijek za srpski narod bio vijek stradanja, a da pred nama mora biti vijek izgradnje i prosperiteta, te da zbog interesa srpskog naroda ali i svih ostalih, dijalog i traženja rješenja nemaju alternativu".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica složili su se da je potrebno ubrzati realizaciju regionalnih projekata koji će infrastrukturno povezati region, ali i povećati njegov privredni potencijal i privući investitore.

Govedarica je izrazio zahvalnost predsjedniku Vučiću za podršku Srbije i njega lično Republici Srpskoj i izrazio uvjerenje da će Republika Srpska, kao i dosad imati punu podršku Srbije na putu ka očuvanju sopstvenog integriteta i svega onoga što je stvarano u proteklih skoro tri decenije, saopćeno je iz SDS-a.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.