22.9.2017. 14:39
3
Švedski državljanin stradao u splitskom akvatoriju
Dvadesetdvogodišnji državljanin Švedske stradao je dok je ronio u splitkom akvatoriju (Hrvatska).

Odmah po dojavi MRCC Rijeka pokrenula je spasilačku akciju, te je u kominikaciji s kolegama stradalog ronioca naložila da mladića ukrcaju na ronilački gumenjak i hitno krenu prema Splitu.
 
U splitskoj bolnici Šveđaninu je ukazana potrebna medicinska pomoć, te će do daljnjeg biti zadržan na bolničkom liječenju…

Sumnja se da je do nesreće došlo zbog nepropisno obavljene dekompresije prilikom izrona, gdje je 22-godišnji mladić učestvovao u organizovanoj ronilačkoj turi.

Službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna u okviru uviđaja o uzrocima ove ronilačke nesreće obavili su razgovore sa ostalim roniocima, a nakon oporavka slijedi razgovor sa spašenim švedskim roniocem.

(Merima Druškić)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.