19.10.2017. 9:38
1
Zoranu Marjanoviću oduzeli starateljstvo nad kćerkom
Centar za socijalni rad oduzeo je 10. oktobra Zoranu Marjanoviću (39) starateljstvo nad njegovom šestogodišnjom kćerkom!

Janin staratelj sada je psiholog Gradskog centra za socijalni rad, a ona je privremeno smještena kod njenog strica Miloša Marjanovića. 

- O kćerci ubijene Jelene Marjanović i njenog muža Zorana, koji se sumnjiči da je ubio, do daljeg će brinuti radnici Centra za socijalni rad. Ona će za sada živjeti sa Milošem, ali ako se desi da i on završi iza rešetaka, mala Jana će automatski biti odvedena iz kuće Marjanovića. U tom slučaju, ona više ne bi mogla živjeti u kući s bakom Zoricom i djedom Vladimirom - piše republika.rs, pozivajući se na izvor iz istrage, prenosi Avaz. 

Prema njegovim riječima, odluka o sudbini djevojčice donesena je početkom prošle nedjelje. Mala Jana je prije godinu i po dana ostala bez majke, a otac joj je uhapšen sredinom septembra. Dijete je ostalo bez roditeljskog staranja, pa su radnici Centra za socijalni rad po službenoj dužnosti pokrenuli postupak starateljske zaštite.

 Zaposleni su posjetili Janu u kući u Borči, u kojoj živi sa stricem, njegovom suprugom, bakom i djedom. Utvrđeno je da djevojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbjedna. To su potvrdili i izvještaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane. Razvoj djevojčice nije ugrožen, pa joj nije bila potrebna pomoć specijaliziranih stručnjaka - priča sagovornik. 

U borbu za starateljstvo nad Janom su se, osim Miloša Marjanovića, uključili Jelenin stric Branislav Krsmanović iz Beograda, pjevačicina strina Gorica Krsmanović iz Kraljeva i njena tetka Ljubica Marković iz Kruševca.  

- Za starateljstvo nad djetetom bilo je zainteresirano više najbližih srodnika. Pojedini srodnici žive u Kruševcu i Kraljevu, što zahtijeva da se i centri iz tih gradova angažiraju u procjenu i odabir privremenog staratelja. Za to bi trebalo dosta vremena, pa je briga briga o djetetu do nekog konačnog rješenja privremeno dodijeljena Gradskom centru za socijalni rad - kaže izvor.

(Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.