26.12.2017. 21:15
2
Zukorlićeva stranka nudi "program za Srbe i Bošnjake"
Predsjednik nove Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je da formiranjem te partije želi da pokaže da je moguće ponuditi jedan program koji je prihvatljiv i Srbima i Bošnjacima.

Zukorlić je na Radio-televiziji Vojvodine kazao da suštinski razlog za promjenu naziva "Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka" u "Stranka pravde i pomirenja" jesu želja za širenje djelovanja stranke izvan Sandžaka, i "uvjerenje da su univerzalne bošnjačke nacionalne vrijednosti i ciljevi te političke organizacije".  

"Nepravično je prema tim vrednostima da ih ograničimo samo na Bošnjake. Zato smo odlučili da takav program učinimo prihvatljivim i Srbima, Albancima, Romima, svim građanima ove zemlje", kazao je Zukorlić.  

Upitan ko s kim treba da se pomiri poslije sukoba u BiH, predsjednik SPP-a je kazao da pomirenja mora biti "na relaciji srpskog i bošnjačkog naroda", ali ne samo u Srebrenici.  

"Srebrenica je simbol sukoba, genocida, ali pomirenje se ne može desiti samo u njoj. Ideja pomirenja podrazumeva mnogo više od prevazilaženja svađe, ona podrazumeva afirmaciju kulture suživota", kazao je Zukorlić.  

Stranka pomirenja i pravde nastala je prošlog vikenda iz nekadašnje Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka koju je takođe predvodio Muamer Zukrolić, prenosi N14.

(Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.