26.3.2018. 18:50
5
Objavljen video na YouTubeu: Ovako je kosovska policija prekinula skup u Kosovskoj Mitrovici, čuli se i pucnji
Interventna jedinica kosovske policije privela je u Kosovskoj Mitrovici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. U gradu su se čule sirene.

Piše: Haris Ahbabović

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, pripadnici kosovske policije prethodno su bacili suzavac ispred Mitrovačkog dvora u pokušaju da rastjeraju Srbe koji im nisu dozvolili da uđu u prostoriju.
 
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je za večeras za 19:30 sazvao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Zajedno sa Đurićem uhapšen je i njegov saradnik Željko Jović, koji je povrijeđen u pokušaju da se odupre privođenju, prenosi beogradski Tanjug.


RTV Puls je na YouTubeu objavio snimak na kojem se čuje kako kosovska policija upada u prostoriju i hapsi spomenute osobe, a objavljeni su i snimci hapšenja.

Video: RTV Puls 
 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.