29.3.2018. 22:24
0
Ismail Morina, koji je upravljao dronom na utakmici Srbija - Albanija, prebačen u zatvor u Italiji
U zatvor u Italiju prebačen je albanski državljanin Ismail Morina koji je u hrvatskom zatvoru čekao ekstradiciju Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu jer je na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija 2014. u Beogradu upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa "velike Albanije", što je pokrenulo talas nasilja, javio je RTS.

Iako je hrvatski Vrhovni sud dao zeleno svjetlo za izručenje Morine Srbiji, on je juče prebačen u italijanski zatvor, jer živi u Italiji. 

Hrvatska policija uhapsila je Morinu u junu prošle godine, nakon čega je pokrenut postupak za njegovo izručenje Srbiji. 

Morina se, u međuvremenu, žalio na odluku suda o izručenju Srbiji i zatražio politički azil u Hrvatskoj. 

Albanska policija je 2015. godine, dan pred drugu utakmicu Albanije i Srbije, uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posjedovanja nelegalnog oružja, međutim, albanski Vrhovni sud ga je pustio iz zatvora poslije tri mjeseca i odredio mu kućni pritvor. 

Prištinski mediji su pisali da je Morina sa grupom navijača, odmah nakon puštanja iz pritvora, boravio na Kosovu, u Vučitrnu. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.