20.4.2018. 19:12
0
Dejan Stanković iz Mladenovca zaklao baku Zorku: Prvo je počeo da udara staricu šipkom, a onda je uzeo nož i ubo je u vrat
FOTO: Kurir
Dejan Stanković (37) uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju baku Zorku Stanković (85). On je nesretnu staricu prvo udarao metalnom šipkom, pa ju je zaklao nožem, prenosi danas beogradski Kurir.

Jezivo ubistvo dogodilo se jučer u popodnevnim satima u porodičnoj kući u Makovičkoj ulici u selu Kovačevac kod Mladenovca. Sumnja se da je motiv ubistva to što je baka ubjeđivala Dejana da da ode na psihijatrijsko liječenje.

- On je nakon svađe prvo počeo da udara staricu šipkom, a onda je uzeo nož i ubo je u vrat. Inače, njih dvoje su sami živjeli u toj kući. Stanković je poslije ubistva pozvao policiju, koja ga je odmah uhapsila - kaže izvor Kurira.

Komšije iz Makovičke ulice kažu da je Dejan bio bolestan i da se liječio jedno vrijeme.

- Živio je sam s bakom otkako mu je prošle godine umrla majka, a bez oca je ostao davno. Nikada se nije ženio, a njegovo stanje se znatno pogoršalo otkako mu je jesenas umrla majka. Sumnjamo da je prestao da pije lijekove jer ga je Zorka stalno opominjala i tjerala da se ženi. Znao je satima po selu da vozi bicikl. Sklanjali smo mu se sa puta jer smo mislili da je na sve spreman - rekle su komšije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.