22.4.2018. 19:09
0
Simeon Atanasov, sin Esme Redžepove, priveden jer je opljačkao muzej svoje majke
Jedan od 47 usvojenih sinova pokojne dive romske muzike, Esme Redžepove, Simeon Atanasov, priveden je zbog sumnje da je opljačkao njen muzej na skopskoj tvrđavi Kale, koji je pod zaštitom Makedonije, prenosi beogradski Kurir.

On je navodno nekoliko sati proveo u policiji na razgovoru kao optužen da ima veze s krađom Esminih stvari.

- Policija je došla do saznanja da je Esmin sin imao ključ od muzeja i da je sa svojom ljubavnicom Eleonorom iznio sve unikate u vrijednosti od nekoliko desetina hiljada eura, zbog čega je istraga u toku. On smatra da je sva ostavština njegova, pa je pomoću testamenta pokušao sve da prigrabi sebi, eliminišući svu ostalu djecu. Namjeravao je da otme i zgradu u kojoj je muzej, ali država to nije dozvolila. Zato je odlučio da krađom dođe do bogatstva i riješio da opljačka i pokupi sve sebi - kažu bliski prijatelji Esmine porodice.

Prema informacijama MUP-a Makedonije, prva krađa se dogodila nakon smrti Redžepove 2016. godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.