30.4.2018. 12:00
0
Stefanović: Ako Haradinaj dođe u Srbiju, ide pravo u zatvor
Nikakav protokol ne bi zaštitio kosovskog premijera Ramusha Haradijana od hapšenja ukoliko bi posjetio Srbiju, izjavio je danas srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović.

Komentirajući izjavu Haradinaja da ima poziv lokalnih vlasti da posjeti Medveđu, kao i da će njegova posjeta imati protokol i biti uz dozvolu srbijanskih i međunarodnih vlasti, Stefanović je rekao da bi "Haradinaj jedino mogao da ima protokol koji bi ga sproveo u prvi okružni zatvor da odsluži kaznu zbog teških krivičnih djela".

- Naši sudovi traže Haradinaja zbog teških krivičnih djela i nema nikakvog protokola koji može da ga zaštiti - rekao je Stefanović za Pink i dodao da ne može nikakva politička funkcija da ga zaštiti.

Podsjeća da je Haradinaj na potjernici zbog najtežih krivičnih djela nad civilnim stanovništvom, prenosi Blic.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.