5.6.2018. 11:30
1
NATO od danas patrolira nebom Crne Gore
Borbeni avioni vazduhoplovnih snaga Italije i Grčke, u saradnji sa Vazduhoplovstvom Vojske Crne Gore, od danas štite crnogorski vazdušni prostor, javila je RTCG.

Povodom početka zaštite vazdušnog prostora Crne Gore na dan prve godišnjice članstva države u NATO-u, organizovana je pokazna vježba prizemljenja "letjelice-uljeza".

Ulogu letjelice-uljeza koja je biti presretnuta imao je avion Vlade Crne Gore i u njemu je bio ministar odbrane Predrag Bošković i predstavnik NATO. Pokazna vježba je uspješno završena.

Nakon pokazne vježbe ministar Bošković je kazao da su od danas naše nebo i more zaštićeni.

“Okrenuli smo se budućnosti i Crnu Goru doveli do nivoa koji predstavlja novi kvalitet života, novi sigurnosni aspekt”, kazao je Bošković i zahvalio čelnicima  NATO-a, koji su kako je dodao prepoznali šta je Crna Gora uradila.

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore su kazali da je misija zaštite vazdušnog prostora /Air Policing/ jedan od najznačajnijih oblika direktne koristi članstva Crne Gore u NATO-u.

Iz Ministarstva su objasnili da, NATO Misija zaštite vazdušnog prostora obezbjeđuje integritet vazdušnog prostora država saveznica i njihovu zaštitu non-stop patroliranjem u okviru NATO-vog Integrisanog sistema vazdušne i raketne zaštite.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.