8.6.2018. 13:05
0
Aleksandar Vučić o razgovorima sa Prištinom: Neka oni odluče o datumu, ja sam spreman da razgovaram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak kako očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen prije kraja mjeseca.

Vučić je u Palati "Srbija" kazao da je zauzet 27. i 28. lipnja, i da tada neće biti u Bruxellesu, ali da će biti na raspolaganju za ostale datume.

-Neka oni odluče o datumu, ja sam spreman da razgovaram, ali prije svega tražeći da se poštuje Briselski sporazum i da ga druga strana poštuje - kazao je Vučić i naglasio da želi da se postigne neki dogovor s Prištinom, prenose beogradski mediji.

On je dodao da je njegov posao da brine o Srbiji i da je sačuva od sukoba. 

-Moj posao je da brinem o zemlji, da sačuvam zemlju od svih sukoba i ratova i zato želim da sudjelujem u svim razgovorima -  poručio je Vučić i dodao da dok je on predsjednik "neće biti novih Oluja protiv srpskog življa".

Podsjetio je da su 2001. i 2002. godine Srbiju uvjeravali da će se srediti standardi, pa da će se onda baviti pitanjem statusa Kosova. 

Vučić je ocijenio kako je "svakome jasno da Albanci neće ispuniti standarde ni za 50 godina".

-Danas se vidi koordinirana, osmišljena akcija, isplanirani napadi na Srbe sa Kosova i Metohije. To nisu slučajni napadi- izjavio je predsjednik Srbije i još jednom dodao da zato želi da se s Prištinom postigne neki dogovor. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.