19.6.2018. 21:59
0
Velika tragedija u Hrvatskoj, poginula tri radnika
U teškoj nesreći koja se dogodila tokom radova na kanalizaciji u Čepinu kod Osijeka poginula su trojica radnika.

Poginuli su jedan djelatnik osječke kompanijee Vodovod i jedan djelatnik čepinske komunalne kompanijee Urednost, a još trojica radnika (jedan iz Urednosti i dvojica iz Vodovoda) bila su ozlijeđena i nalazila su se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Prema pisanju Večernjeg lista, u bolnici je oko 18 sati preminuo još jedan radnik.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u prepumpnoj stanici kanalizacije koja se nalazi na križanju ulica Papuk i Kalničke, potvrdio je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Na pitanje je li tačno, kao što su prenijeli neki portali, da je do nesreće došlo jer je jedan radnik pao u kanalizacijski otvor te se pretpostavlja da su ostali željeli pomoći kolegi, ali su ih najvjerojatnije omamili plinovi te su i oni nastradali, Premec je odgovorio da je očevid još uvijek u toku.

"Policijski službenici razgovaraju sa svjedocima, a očekujemo i izjave stručnjaka kako bismo utvrdili što se zaista dogodilo. Čim budemo znali više detalja o tome ćemo obavijestiti javnost", rekao je Premec.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.