22.6.2018. 11:37
0
Kombi pun migranata sletio s ceste kod Rijeke, 12 osoba prebačeno u bolnicu
Na čvoru Čavle, dijelu autoceste Rijeka - Zagreb, u blizini benzinske pumpe Petrol, došlo je do saobraćajne nesreće. Oko 8 sati s ceste je sletio kombi italijanskih registracijskih oznaka.

Kombi je vozio Mađar koji je u smjeru Orehovice zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom.

Portparol PU primorsko-goranske potvrdila je za Index.hr da je do nesreće došlo u jutarnjim satima. 

- Oko 7.45 sati na području Čavli došlo je do nesreće kada je vozač, mađarski državljanin, u jednom nepreglednom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i vozilo se prevrnulo - rekla je i dodala da je u kombiju bilo 12 osoba.

Svi su prevezeni u KBC Rijeka i zbrinuti, a njihova državljanstva se utvrđuju.

- U toku je kriminalističko istraživanje nad vozačem zbog uzrokovanja nesreće - dodala je. 

Kako neslužbeno saznaje Novi list, radi se o državljanima Sirije. Prema prvim neslužbenim informacijama, vozač kombija izgubio je nadzor jer nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. 
 
Novi list javlja kako je, prema svemu sudeći, riječ o imigrantima koji su pokušali doći do Evropske unije, piše Index hr.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.