23.6.2018. 15:46
0
Čedomir Jovanović: Nema ništa od evropske Srbije ako Bosna ostaje nesrećna kao danas
Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je u intervjuu Danasu da će se svijet okrenuti Koreji, Kurdima, Erdoganu, Donabasu, migrantima, a onda je pitanje šta će biti s nama svima poslije. On je govorio i o odnosu Srbije sa Prištinom, kao i i sa drugim državama regiona.

- Sada moramo praviti agendu sa svima, Podgoricom, Prištinom, Skopljem, Sarajevom. Moramo reći da nema ništa od evropske Srbije ako nam Bosna ostaje nesrećna kao danas, ako se permanentno ne unapređuju odnosi sa Skopljem, Podgoricom i Prištinom. Ako Evropa redefiniše samo sebe, moramo i mi da budemo svjesni da ćemo ostati daleko iza ukoliko ne pokažemo snagu i pamet da se i dalje mijenjamo.

On je kazao da su sve odluke o Kosovu davno donesene.

-  Potvrdio ih je život i svakog dana to ponovo čini. I Albancima i Srbima je to jasno. Što se tiče promjene formata i uvođenja Amerike i Rusije u kosovske razgovore, nemam šta da vam kažem osim utiska da bi u tom slučaju stvarno baš naivni mogli da povjeruju da smo tema zaista mi. Zato još jednom kažem, na tom planu nemamo šta da tražimo, odluke su donesene i ostat će takve kakve su. Nijemci će i ubuduće hapsiti katalonske secesioniste i podržavati kosovsku državu. Amerikanci će štititi turski suverenitet i nikada neće dati Kurdima državu ali ni uzeti kosovskim Albancima. Moramo promijeniti paradigmu, dogovoriti mir i tako sačuvati ovo što je od nas preostalo, a onda će to kroz normalan život postati naša neprocjenjiva vrijednost, zbog koje će nam i to naše nesrećno Kosovo biti bliže nego ikad - kazao je Jovanović.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.