24.6.2018. 20:45
0
Dačić: Dijalog u napetoj atmosferi
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić obratio se novinarima u Briselu gdje je u toku nova runda političkog dijaloga Srbije i Kosova na najvišem nivou i rekao da se razgovori, koje vode predsjednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači, odvijaju u napetoj atmosferi, javlja Slobodna Evropa.

- Razgovori su teški. Naše pozicije su i dalje značajno udaljene. Međutim mislim da i naša delegacije, ali i predstavnici Prištine razumiju važnost nastavka dijaloga i nadam se da će i druga strana razumjeti da je potrebno hladne glave da se razmišlja o pronalaženju rješenja - izjavio je Dačić.

- Očekujemo da i prištinska strana razumije da pitanje Kosova nije riješena stvar, što je valjda vidljivo i jasno - rekao je Dačić dodavši da su se "promijenile međunarodne okolnosti i shvatanje ovog problema širom svijeta".

- Mi nismo u sitauciji da sada imamo sve pa ćemo nešto da izgubimo. Ovdje smo u poziciji da gotovo nemamo ništa i da li ćemo nešto uspjeti da sačuvamo i spasimo i postgnemo bolji rezultat - dodao je Dačić i rekao da će se o tome tek razgovarati.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.