9.7.2018. 14:00
0
Ratko Mladić tražio da se liječi u Srbiji ili Rusiji, sutra statusna konferencija
Miodrag Stojanović, član tima osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, rekao je Srni da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtjev Mladića za liječenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljnjih pretraga i liječenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Stojanović kaže da je to redovna statusna konferencija koja je zakazana za sutra, a na kojoj očekuje da bude utvrđeno stanje predmeta, kao i da bude ispoštovan rok za izjavljivanje žalbe.

- Ne mogu iznositi detalje u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem, ali ono što će svi vidjeti na statusnoj konferenciji jeste da je on još više smršavio, te da je vrlo slab - naglasio je Stojanović. 

Statusna konferencija zakazana je za 15 sati pred sudijom Teodorom Meronom.

Mladić se nalazi u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.


(SRNA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.